Impregneren

Kalkzandsteen gevels impregneren

Door middel van impregneren hydrofoob maken van een gevel gaat men problemen tegen die voortkomen uit het intrekken van vocht, ook wordt vervuiling tegen gegaan, ook wel hydrofoberen genaamd. De buitengevel of het dak wordt vochtwerend gemaakt. Mos, algen en vervuiling krijgen geen houvast en schimmelvorming in het huis wordt voorkomen. Hierdoor kan de kwaliteit van een gevel langer gewaarborgd worden. Voor kalkzandbreuksteen is het een noodzaak om 1 x per 10 jaar te impregneren om schade aan metselwerk te verminderen dan wel te voorkomen.

Daarnaast kan het impregneren van een buitenmuur/gevel gebruikt worden ter preventie van graffiti of luchtvervuiling als zure regen.

Over het algemeen heeft impregneren de volgende doeleinden:
•De gevel waterafstotend maken.
•Doordat de poriën 1 zijdig afgesloten worden is de muur waterafstotend maar blijft toch ademen.
•De gevel schimmelwerend maken.
•Bescherming tegen zure regen. Je kunt je stenen of zelfs standbeelden beschermen tegen zure regen.

Impregneren wordt door ons uitgevoerd met een kwaliteitsproduct welke aan alle gestelde eisen voldoet en voor 10 jaar schriftelijk wordt gegarandeerd. Daarom gebruiken wij Ventosil-TK8 van 123impregneer.nl. Goed impregneren van gevels is een vak. Wij impregneren volgens de flowcoat methode dit betekend lage druk vloeien tot de stenen verzadigd zijn. Hierbij zal kalkzandsteen 0,8 tot 1,2 ltr. p/m2 opnemen.

Flowcoaten: gebonden straal (absoluut geen nevel) laten vloeien tot verzadiging is opgetreden.

Voordat u uw gevel laat impregneren, is het van belang dat eerst uw gevel wordt gereinigd, zodat er geen laag vuil tussen uw muur en de impregneerlaag zit. Niet alleen voor het impregneren van uw muur, maar ook voor het reinigen wordt aangeraden om een specialist in de arm te nemen.

Voordelen van een geïmpregneerde gevel:

– De gevel neemt tot wel 99% minder vocht op.

– Vervuiling hecht zich vele malen minder snel vast door de afstotende werking.

– Voegen en metselwerk blijven beter behouden en krijgen een verlengde levensduur. De kans op vorstschade wordt aanzienlijk verminderd.

– Lagere stookkosten doordat een droge gevel beter isoleert dan een natte gevel.

– 10 jaar garantie!