Reinigen

Gevelreinigen kalkzandsteen door stoomcleaning.

Voordat de gevel geimpregneerd wordt is het van belang deze te laten reinigen. Voor kalkzandsteen is stoomcleanen de beste optie. Het voordeel van stoomcleanen is dat het milieuvriendelijk is en er geen chemische middelen gebruikt worden. Daarnaast geeft het nagenoeg geen overlast en kunnen de meeste woningen binnen 1 dag worden gereinigd. Als u er op tijd bij bent is gevelreinigen voor kalkzandsteen redelijk eenvoudig en is stoomcleaning voldoende om weer het originele witte resultaat te krijgen.

Wat is stoomreinigen?

Stoomreinigen is een methode om uw gevel te laten reinigen. Bij deze methode wordt water verwarmd tot maximaal 150 graden en met hoge druk op de gevel gespoten. Door de warmte wordt het vuil zachter en begint het los te weken. De hoge druk zorgt ervoor dat het vuil van de muur af komt.

Waarom stoomreinigen?

Stoomreinigen is een methode van gevelreiniging waarbij milde vormen van aanslag van uw gevel worden verwijderd. Denk hierbij aan mossen, algen of klimop. Stoomreinigen is een effectieve en voordelige manier van gevelreiniging. Door uw gevel eens in de 10 jaar te laten reinigen voorkomt u ernstige schade aan uw muur. Vandaar dat stoomreinigen veel wordt gebruikt bij kalkzandsteen gevels en bij monumenten. De methode is het minst schadelijk voor de muren en voor het milieu.

Zo goed als nieuw

Door het reinigen van uw gevel geeft u uw buitenmuur weer een goede uitstraling. Daarnaast heeft u het vuil verwijderd en dus de levensduur van uw gevel weer verlengd, vuil dat langere tijd op uw gevel zit kan uw gevel op den duur aantasten. Door middel van gevelreiniging stijgt bovendien ook de waarde van uw woning en wordt uw woning sneller verkocht als het te koop staat. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.